STAMPENS KVARN

Stampens Kvarn är en restaurang och i Hjo som erbjuder en helt unik miljö från slutet av 1600-talet med ca 65 platser inomhus. Om vädret tillåter kan man sitta vid kvarndammen och dricka sitt kaffe eller äta sin dagens rätt.

Kvarnen har anor från slutet 1600-talet där man malde i kvarnen till mitten av 1960-talet. Allt det gamla är väl bevarat i en mysig miljö och kvar finns även kvarnarna och de tjocka timmerväggarna. Ett nytt restaurangkök är tillbyggt med gammal stil utvändigt som drivs med el som produceras av vattnet från Hjo-ån som passerar kvarnens turbiner. Eivor startade 2005 med att renovera kvarnen och sedan 2007 har restuarangen varit verksam.

Restaurangen är vår dröm och vi brinner för vårt jobb, det hoppas vi ska märkas när du besöker oss! Vi tänker mycket på miljön och arbetar så mycket som möjligt med med lokalt producerade varor. Vi är dessutom med i projektet ”Lokal Meny” som jobbar för att ta fram lösningar så att det ska bli så smidigt som möjligt för producenter och restaurngägare  att arbeta klimatsmart och skapa en kulinarisk upplevelse.

VANDRA UTMED HJO-ÅNS DALGÅNG UPP TILL STAMPENS KVARN

Vandra utmed Hjoån på egen hand. Boken ”Hjoåns Dalgång – ett naturreservat i en medeltida stad” ger dig allt om Hjoåns historia, dess flora och fauna samt fakta om naturreservatet. Karta ingår också. Avsluta sedan med en trevlig lunch på Stampens Kvarn som har anor från slutet 1600-talet. Här maldes mjöl ända in till mitten av 1960-talet. Allt det gamla är väl bevarat i en mysig miljö och kvar finns även kvarnarna och de tjocka timmerväggarna. Ett nytt resturangkök är tillbyggt med gammal stil utvändigt som drivs med el som produceras av vattnet från Hjo-ån som passerar kvarnens turbiner.